Om Algebraskolan

Algebraskolan är en skola för årskurserna F-9 som gör barn glada, nyfikna på världen och ger sina elever den bästa utbildningen. Med de fräscha lokalerna i Björlanda, bara minuter från Biskopsgården, är alla aspekter av skolan och undervisningen ett äventyr.

Rastboden hos Algebraskolan gör rasten till en upplevelse som uppskattas och gör vår utemiljö till en ännu behagligare rastplats för skolans elever. 

Algebraskolan har dessutom utvecklat sin egen valuta som fått namnet Algebronor och som elever blir rikare på med hjälp av sina goda uppföranden i skolan. De samlade Algebronorna går sedan att använda i Algebramarknaden som Algebraskolan håller för sina elever några gånger under året. Detta har visat sig ge eleverna instinkt och glädje både under samlandet men också under användandet av sina matematiska förmågor för att klura ut vad de kan få och för hur mycket pengar. Detta är perfekt anpassat med skolans profil som är matematik och arabiska vilket betyder att vi sätter extra fokus på dessa två ämnen. 

Algebraskolan följer dock självklart skolverkets regler och ger den allsidiga utbildningen som alla elever bör få runtom i Sveriges skolor. Med de legitimerade lärarna i skolans olika ämnen är detta aldrig ett problem. 

Algebraskolan erbjuder dessutom skolbuss till sina elever för att förenkla och för att sträcka aldrig bör stå i vägen för en god utbildning.

IMG-20160407-WA0001

En hälsning från rektorn

Som rektor för Algebraskolan vill jag hälsa er alla varmt välkomna till vår skola!
Vi är en skola som fokuserar på tvåspråkighet och matematik och vill utvidga elevernas vyer för att skapa en ljusare framtid för vårt samhälle. Min dröm, som matematiklärare i grunden, har alltid varit att se elever älska matematik och helhjärtad vilja lära sig ämnet. Flerspråkighet har oftast visat sig vara otroligt positivt för barnen och den individuella utvecklingen och det är därför vi, utöver det självklara svenska språket, engelskan och ett modernt språk, satsar på att ha lektioner i arabiska.

Jag hoppas verkligen att vår nya skola i dem nya lokalerna utmärker sig inom snar framtid med framgångarna som vi vet att våra elever kommer att uppnå.
Vi välkomnar er, elever och föräldrar, till vår skola och hoppas att ni också känner er hemma med oss!

Iman Baroudi, Rektor

Är du intresserad?

Algebraskolan
Ansökning till Algebraskolan. Från förskoleklass till årskurs 9.
Ansök här
1
This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.