Blogg

Världsfred (Ukrania)

Det är krig i många delar av världen, i vår närhet sker det i Ukraina just nu, Algebraskolan kände att de ville göra någonting för att hjälpa barnen och familjerna i Ukraina som har det svårt, vi måste hjälpa dem.

Vad gjorde Algebraskolan för att hylla freden, uppmärksamma Ukraina och hjälpa dem?

En dag fick läraren Airoli, (engelska, slöjd och bild) en idé. Hon ville visa att vi bryr oss om alla dessa barn och deras familjer. Hon anordnade en tävling ”Världsfred”, där eleverna i årskurs 3-7 skulle måla sin bild av fred. På bildlektionerna fick de först skissa, sen måla och färglägga. Det blev fantastiska konstverk och personalen fick sedan rösta på vilka tre bilder de tyckte tilltalade dem mest. 

Vad gjorde Algebraskolan mer?

Läraren Iman S som bland annat har hand om matteklubben såg till att skolan skickade pengar till Ukraina, precis som skolan gjort till bl.a. Palestina och Syrien. 

Som ni kanske vet har skolan har en egen valuta som heter Algebronor som eleverna samlar ihop under terminens gång för att sedan spendera dem på Algebronafesten som hålls vid varje termins slut. Villiga elever skänkte sina algebronor som av rektorn omvandlades till riktig valuta. Dessa pengar ska skickas till Ukraina, redan denna vecka har eleverna fått ihop massor av algebronor.

Vad gör du för att hjälpa Ukraina?

Skriven av: Maria.B

Leave a comment