Blogg

Nobeldagen

Borden var fint dukade med dekorationer och svag belysning. Den låga musiken i bakgrunden bidrog till den stämningsfulla Nobellunchen.

Eleverna fick för en gångs skull sin lunch serverat vid sina bord och äppeldricka serverades som dryck. Som dessert bjöds det på kanelbullar och pepparkakor.

Efter den högtidliga lunchen ställde Avin Omar, vår kulturansvarige, frågor om Nobelpriset till eleverna. Frågorna de fick var till exempel: Vilka Nobelpriser finns? Vad vinner man som Nobelpristagare? Vem var den yngste Nobelpristagaren? Hur gammal var den äldste Nobelpristagaren Leonid Hurwicz, när han fick Nobelpriset i ekonomi 2007?

Eleverna tyckte det var väldigt spännande och den som svarade rätt fick 10 Algebronor !!!

Nobel diplom Åk 6

Idag har eleverna i årskurs 6 delat ut Nobeldiplom till all personal på skolan för att uttrycka sin tacksamhet och uppskattning för allt de gör för eleverna. Eleverna ville hylla personalen på skolan lite extra idag genom att skriva positiva egenskaper till varje person som jobbar på skolan från busschaufför, städare, bibliotekarie, lärare och rektor. Alla är lika viktiga och vi är tacksamma för allt de gör.

Leave a comment

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).